Scholen

Typ10 kan perfect geïntegreerd worden in klasverband zowel in het bijzonder onderwijs, lagere scholen als het secundaire onderwijs.
HOE?
Voor het bijzonder onderwijs: De 10 lessen worden meestal uitgetrokken over een volledig schooljaar zodat de leerlingen voldoende tijd hebben om de leerstof te verwerken op hun eigen leertempo.
Referentie: BuBaO KlimOp in Tongeren

Het lager onderwijs:
De leerkracht kan, eventueel aangevuld met een vakleerkracht, via het volledig didactisch opgebouwd werkboekje in de eerste 10 lessen de leerlingen begeleiden naar de basisvaardigheid blind typen. Hierna kunnen de kinderen zelfstandig de onlinemodule gebruiken en de leerkracht kan in het programma de correctheid, snelheid, huistaken, … per leerling  opvolgen.
Referentie: Basisschool Boxbergheide te Genk

Het secundair onderwijs:
In sommige studierichtingen in het secundair onderwijs zoals kantoor en handel is blind kunnen typen één van de leerdoelen. Typ10 en Typ10 Online zijn op basis van deze leerdoelen ontwikkeld.
Referentie: Sint-Ursula Instituut te Lier

Andere kinderen die met bepaalde software programma’s mogen werken in de klas moeten hiervoor blind kunnen typen en zijn zeker gebaat met de unieke aanpak van Typ10. Deze leerlingen kunnen door de zorgcoördinator (of therapeut in de omgeving) begeleid worden.

Indien de integratie van Typ10 in de klas niet mogelijk blijkt te zijn, is er een mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan met C&Explore om deze lessen na de schooluren aan te bieden. Hiervoor kan u vrijblijvend contact met ons opnemen via 0486/94.30.75 of info@typ10.be

Gezien de technologische vooruitgang van onze maatschappij is de vaardigheid blind typen essentieel voor iedereen.

 

HOEVEEL?
U heeft per leerling een werkboekje nodig en een typ10 Online profiel. Gelieve contact op te nemen via info@typ10.be of 0486/94.30.75 zodat we een offerte op maat van uw school kunnen maken.